Zakaj k zobozdravniku na Hrvaško?

  • Cene nižje 50-80% kot v državah EU
  • Uporaba izključno vrhunskih materialov
  • Na tisoče zadovoljnih pacientov iz cele Evrope

Povprašajte o ponudbi!


Zobni (dentalni) vsadki na Hrvaškem

Zobni vsadki na Hrvaškem

Kaj so vsadki?

Zobni vsadek je cilinder, ki je večinoma izdelan iz kovinskih zlitin, kot je npr. titan. Vsadek kirurško namestimo v čeljustno kost pacienta kot nadomestek za izgubljeni koren zoba. Če koren zoba ni popolnoma izgubljen, naravni koren podaljšamo s štiftom, nanj pa namestimo novo krono.

Iz katerega materiala se izdelujejo vsadki?

Vsadki se izdelujejo iz titana, ki je biokompatibilen material ter po svoji naravi ne povzroča nikakršnih alergijskih reakcij. Zaradi njegovih naravnih lastnosti ga človeški organizem praviloma ne zavrača, temveč se vsadek normalno zrašča s kostjo. Proces zraščanja vsadka in kosti (oseointegracija) traja med 3 in 6 mesecev, odvisno od pacienta in pozicije, na katero se ga namešča znotraj oralne votline.

Kaj je oseointegracija in koliko časa traja?

Oseointegracija

Oseointegracija je zraščanje vsadka s kostjo, pri čemer vsadek in kost postaneta ena celota, ki bosta stabilna tudi pod obremenitvijo žvekalnih sil, ki nastanejo v oralni votlini. Titan je biokompatibilen material, ki ga naš organizem sprejema in omogoča naravno zraščanje z živim tkivom. Čas, ki bo potreben za oseintegracijo, bo ocenil kirurg takoj po posegu. Za spodnjo čeljust je navadno potrebno med 2 in 3 mesece, medtem ko oseintegracija pri zgornji čeljusti navadno traja med 3 in 4 mesece. Lahko traja tudi dlje, odvisno od kompleksnosti in tipa posega, včasih med 6 in 10 mesecev.

Specialist oralne kirurgije

Kaj je suprastruktura?

Po namestitvi vsadka se namesti tudi začasno suprastrukturo in krono. Suprastruktura je poseben titanski vijak, ki spaja vsadek s krono ali vsadek s protezo. Namesti se jo takrat, ko pacient obišče zobozdravnika zaradi protetičnega dela posega.

Kdo namešča vsadke?

Zobne vsadke bi na prvem mestu moral nameščati specialist oralne kirurgije – implantolog. Pomembno je, da takšen kirurški poseg izvaja kirurg, ki je specializiran za namestitev vsadkov, ker se tako minimalizira možnost komplikacij v postoperativnem obdobju. Pri namestitvi vsadkov s strani izkušenega oralnega kirurga odstotek uspešnosti zraščanja vsadka s kostjo znaša tudi do 99%.