Zakaj k zobozdravniku na Hrvaško?

  • Cene nižje 50-80% kot v državah EU
  • Uporaba izključno vrhunskih materialov
  • Na tisoče zadovoljnih pacientov iz cele Evrope

Povprašajte o ponudbi!


Transplantacija kosti na Hrvaškem

Uspešnost transplantacije kosti

Kaj je transplantacija kosti?

Transplantacija kosti je kirurški poseg, s katerim se že formirana kost iz lastnega skeleta ali s strani darovalca presadi z enega mesta na drugo. V večini primerov se uporablja lastno kost zaradi kompatibilnosti in izničevanja rizika, da imunološki sistem zavrne transplantat.

Kdaj se izvaja transplantacija kosti in od kod se vzame kost?

Transplantacija kosti se takrat, ko pacientu ni možno namestiti umetne kosti ali ko si pacient tega ne želi. Najboljši presadek oz. transplantat je kost, ki se jo vzame iz pacientovega telesa, ker se najhitreje zaceli. Lahko se jo transplantira iz različnih regij, kot so brada, zadnji del čeljusti, kolk in kost spodnjega dela noge. Ravno tako je možna tudi kombinacija kosti in transplantata.

Koliko traja poseg transplantacije kosti?

Transplantacija kosti na Hrvaškem

Transplantacija kosti je relativno kompleksen poseg, čigar trajanje je v veliki meri odvisno od mesta, iz katerega je transplantat vzet, velikosti transplantata in pozicije, na katero se transplantat umešča. Sam poseg lahko traja od 30 minut pa tudi do nekaj ur. Poseg se izvaja pod lokalno ali splošno anestezijo. Več o vseh detajlih Vam bo med konzultacijami razložil kirurg,ki bo tudi izvajal postopek presaditve.


Kolikšna je uspešnost transplantacije kosti?

Transplantacija lastne kosti je postopek z zelo visoko stopnjo uspešnosti. Vaše telo praviloma vedno sprejema presajeno kost. Tako kot pri vsakem posegu so možne določene komplikacije, toda praviloma so izrazito redke. Če je transplantat vzet od darovalca, je uspešnost malo nižja, ker vedno obstaja možnost, da bo Vaš imunološki sistem zavrnil presadek.