Zakaj k zobozdravniku na Hrvaško?

  • Cene nižje 50-80% kot v državah EU
  • Najboljši zobni vsadki z doživljenjsko garancijo
  • Hrvaški implantologi so eni izmed najboljših v Evropi

Povprašajte o ponudbi!


Implantologija na Hrvaškem

Kaj je implantologija?

Implantologija na Hrvaškem

Dentalna implantologija je ena izmed najmlajših disciplin znotraj stomatologije, ki je v zadnjem desetletju doživela renesanso. Izvaja se jo že 30 let, trenutno je v svetu na desetine, mogoče že stotine milijonov uporabnikov zobnih vsadkov. Implantologijo po njeni naravi uvrščamo med oralno kirurgijo kot stomatološko vejo, ker namestitev vsadkov po pravilih stroke lahko izvaja izključno specialist oralne kirurgije.

Zakaj namestiti vsadek?

Implantologija nam kot najkompleksnejša in najzahtevnejša veja stomatologije omogoča kvalitetno in trajno nadomeščanje izgubljenega zoba in njegovega korena. To je edini dentalni nadomestek, ki Vam bo omogočil, da umetne zobe čutite kot Vaše lastne.

Zobozdravnik specializiran za protetiko

Kam po nasvet v zvezi z namestitvijo vsadka?

Odločitev o namestitvi vsadka je zelo pomembna in se je nujno potrebno detajlno informirati o tem, kako se postopek izvaja in katere so prednosti namestitve vsadka. Kot boste med raziskovanjem tudi sami opazili, postopek se sestoji iz dveh faz. Prva je operativni del (namestitev vsadka), druga pa obnovitveni (namestitev nadgradnje in krone). Ti dve fazi večinoma izvajata dva različna zdravnika.

Implantiranje (operativni del) bo izvajal izključno specialist oralne kirurgije, medtem ko bo namestitev suprastrukture in krone izvajal zobozdravnik, ki je specializiran za dentalno protetiko.

Priporočamo, da prvi kontakt, pogovor in nasvet poiščete pri zobozdravniku, ki je specializiran za protetiko in ki Vam bo zagotovo pomagal pri vrednotenju vseh opcij, ki vam bodo na voljo. Če vam bo svetoval namestitev vsadka, bo on tisti, ki bo določil kateri tip vsadka, njegov položaj in tudi kot, pod katerim mora biti nameščen ta vsadek.