Zakaj k zobozdravniku na Hrvaško?

  • Cene nižje 50-80% kot v državah EU
  • Uporaba izključno vrhunskih materialov
  • Na tisoče zadovoljnih pacientov iz cele Evrope

Povprašajte o ponudbi!


Sinus lift

Zakaj se izvaja sinus lift?

Zakaj se izvaja sinus lift?

Za uspešno namestitev vsadka je nujna kvaliteta in kvantiteta kosti, v katero se namešča vsadek. Dvig maksilarnega sinusa se izvaja takrat, ko v čeljusti ni dovolj kosti za namestitev vsadka. Tu govorimo izključno o zadnji regiji čeljusti, kjer so včasih bili kočniki in predkočniki. Na tem področju večinoma po izgubi zoba ali zaradi parodontitisa ni dovolj kosti za namestitev vsadka, zaradi pospešene atrofije kostnega grebena in povečanja sinusne votline. Sluznica maksilarnega sinusa se v tem primeru spusti v čeljustno kost, kjer je včasih bil koren zoba.

Da bi povečali volumen in zagotovili dovolj kosti v čeljusti, ki je potrebna za namestitev vsadka v celotni njegovi dolžini, je potrebno dvigniti membrano maksilarnega sinusa, da bi se ustvaril prostor za regeneracijo kosti ali presaditev le-te.

Kako se izvaja sinus lift?

Zobni vsadek

Dvig sinusa ali sinus lifting se navadno izvaja istočasno z namestitvijo vsadkov, če obstaja minimalen volumen kosti, ki bo omogočil stabilnost vsadka. Če je kost popolnoma atrofirana, je potrebno obdobje cca. 6 mesecev od dviga sinusa do namestitve vsadkov.

Sinus lift poseg se izvaja pod lokalno anestezijo in poteka popolnoma brez bolečin. Rez je narejen na notranji strani ust, tako da ni nikakršnih vidnih brazgotin po posegu. Poseg pričnemo z odprtjem na dlesnih, izvaja pa se v predelu, kjer dlesni mejijo na sinus. Po odprtju sinusa dvignemo membrano le-tega, da bi naredili prostor za umetno kost. Ko zagotovimo dovolj prostora med membrano in čeljustjo, skozi odprtino vpeljemo granulat umetne kosti, ki bo pospešil regeneracijo Vaše naravne kosti v sledečih nekaj mesecih. Odprtino se po vpeljavi granulata zapre s šivi. Ta poseg je rutinska operacija brez bolečin, po njej se pojavijo lažje otekline, ki izginejo v sladečih nekaj dneh.

Kakšna je tempistika namestitve vsadkov po dvigu sinusa?

Tempistika namestitve vsadkov po dvigu sinusa

Če Vaša čeljust ima vsaj 2 milimetra kosti pred dvigom sinusa na mestu, kjer bo nameščen vsadek, nameščanje le-tega se lahko opravi v istem posegu s sinus liftom neposredno po umeščanju granula za regeneracijo kosti. Če je kost tanjša od 2 milimetrov ali popolnoma atrofirana, bo potrebnih cca. 6 mesecev, da se kost regenerira, nato pa lahko namestimo vsadek.